RU  UA

"Без ознак деескалації":​НАТО не бачить відведення військ Росії від кордонів України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що чисельність російських військ поблизу українських кордонів не змінилася, незважаючи на заяви Москви.

Про це йдеться у випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Поки ми не побачили жодної деескалації на місці подій, не побачили ознак зниження військової присутності Росії біля кордонів України. Але ми продовжимо моніторити та уважно стежити за тим, що Росія робить. Росія зібрала безпрецедентні з часів холодної війни бойові сили навколо України. Зараз все на місці для нової атаки. Але Росія ще має час відступити від кордонів, припинити готуватися до війни і почати працювати над мирним вирішенням проблеми”, – зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, Росія заявила, що відводить частину військ від державних кордонів України. Південний та Західний військовий округи РФ повертають техніку та особовий склад у місця постійної дислокації.

Як писав "Апостроф" раніше, у спільних військових навчаннях Росії та Білорусі "Союзна рішучість-2022" задіяна рекордна кількість вагонів для військових перевезень - 5200 або більше 100 ешелонів. На даний момент Росія припинила перекидання військ до Білорусі.