RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія зробила крок до визнання "ДНР" та "ЛНР"

Депутати Державної Думи Російської Федерації підтримали звернення до Володимира Путіна щодо необхідності визнання окупованих районів Донецької та Луганської областей України "незалежними республіками".

Про це повідомляє прес-служба Держдуми.

Повідомляється, що за проект постанови проголосував 361 депутат нижньої палати Федеральних зборів РФ. Російські парламентарі в черговий раз звинуватили Україну в нібито "недотриманні Мінських домовленостей" - у зверненні також сказано, що "російські громадяни та співвітчизники" в окремих районах Донецької та Луганської областей "потребують допомоги та підтримки" з боку РФ.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін на своїй сторінці в Telegram зазначив, що "визнання "ДНР" та "ЛНР" створить підстави для забезпечення гарантій безпеки та захисту мешканців республік від зовнішніх загроз". Під зовнішньою загрозою, певно, мається на увазі Україна.

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада України прийняла звернення до Організації об'єднаних націй та інших міжнародних організацій у зв'язку з ескалацією з боку РФ ситуації навколо нашої держави. Крім того, Рада ухвалила проект постанови про звернення до міжнародних організацій щодо невизнання окупованих Росією районів Донецької та Луганської областей "незалежними державами".