RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Італійський прем'єр хоче посадити Зеленського та Путіна за стіл переговорів: готовий летіти до Москви

'Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі готовий летіти до Москви, щоб умовити президента РФ Володимира Путіна сісти за стіл переговорів із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє ANSA.

"Зараз ціль, щоб Президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін сіли за стіл переговорів. Італія робить все можливе, щоб підтримати рух у цьому напрямку", - сказав Драгі після неформального саміту Євросоюзу з питання України.

При цьому італійський прем'єр додав, що незабаром вирушить з робочим візитом до Російської Федерації, щоб обговорити таку можливість із главою Кремля Володимиром Путіним .

Також Маріо Драгі наголосив, що зараз, на його думку, немає жодних ознак деескалації напруженості між Російською Федерацією та Україною.

"Ми повинні дотримуватись стратегії сильного стримування (РФ – ред.), ми не повинні показувати, що ми слабкі", - додав Драгі.

Крім цього, Драгі нагадав, що НАТО єдине, і не піде на поступки перед Москвою, зраджуючи власні принципи.

На його думку, саме єдність НАТО найбільше вразила Росію. Північноатлантичний альянс, за словами Драги, міг розколотися через те, що у його складі є країни, які не визнаються частиною Заходу. Але на практиці виявилось, що це не так.

"Ми не можемо відмовлятися від основоположних принципів Альянсу", - наголосив італійський прем'єр.

Раніше ми також повідомляли, що експерт пояснив, чому Росія хоче захопити Україну.