RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Путін поскаржився Макрону, що НАТО "накачує" Україну зброєю

Президент Росії Володимир Путін "поскаржився" президентові Франції Еммануелю Макрону, що НАТО продовжує "накачувати" Україну своїм озброєнням.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

У телефонній розмові зі своїм французьким колегою, російський президент висловив "заклопотаність" загостренням на Донбасі, звинувативши в цьому Україну, а також заявив, що "НАТО накачує Україну сучасними озброєннями та боєприпасами" і що це нібито "підштовхує Київ до воєнного вирішення проблеми Донбасу" .

Через це, за словами лідера країни-агресора, "страждають мирні жителі ОРДЛО, яким доводиться евакуюватися в Росію для порятунку від обстрілів, що посилюються". Путін заявив, що Україна нібито "лише імітує імітує переговорний процес, наполегливо відмовляється від реалізації Мінських угод (у тому трактуванні, яке просуває Москва - "Апостроф") та домовленостей, досягнутих у "нормандському форматі" ".

Насамкінець у прес-службі Кремля зазначили, що Путін і Макрон домовилися "активізувати контакти по лінії міністерств закордонних справ та політичних радників" з метою "сприяти відновленню режиму припинення вогню та забезпечити прогрес у врегулюванні конфлікту на Донбасі".

Як повідомляв "Апостроф", відеозвернення ватажків бойовиків Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника щодо екстреної евакуації населення, оприлюднені у п'ятницю, 18 лютого, були записані на два дні раніше, коли в регіоні все ще було відносно спокійно.

До речі, мешканка окупованого Донецька розповіла, що обстановка у місті відносно спокійна, але окупаційна влада сіє паніку серед населення та стимулює "евакуацію" громадян до Росії.

Раніше ми розповідали, що після перемовин Макрона з Путіним Зеленський зробив різку заяву щодо Донбасу.