RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Джонсон задоволений розмовою Макрона та Путіна: що Росія пообіцяла Франції

Поточний тиждень може стати ключовим для дипломатичного врегулювання ситуації на українсько-російському кордоні. До такого висновку дійшли прем'єр Британії Борис Джонсон та президент Франції Еммануель Макрон, обговоривши переговори лідерів Франції та Росії 20 лютого.

Про це сповістив прем'єр Британії Борис Джонсон, інформує його пресслужба.

За його словами, підсумки розмови французького та російського президентів говорять про бажання Росії дипломатично вирішити ситуацію щодо України.

"Обіцянки президента Путіна президенту Макрону були обнадійливим знаком того, що він, можливо, як і раніше, бажає працювати над пошуком дипломатичного рішення", - сказав Джонсон.

Також Макрон та Джонсон погодилися, що Росія та Україна повинні у повному обсязі виконувати Мінські угоди.

У неділю, 20 лютого, президенти РФ та Франції Володимир Путін Еммануель Макрон провели телефонну розмову. Пресслужба Кремля повідомила про "ґрунтовний обмін думками щодо ситуації навколо України, а також щодо вироблення довгострокових юридичних гарантій безпеки РФ".

Пресслужба президента Франції зазначила, що "лідери двох держав домовилися вжити всіх дій, покликаних уникнути ескалації, знизити ризики та зберегти мир".

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон, який 20 лютого обговорив із президентом США Джо Байденом та прем'єр-міністром Борисом Джонсоном ситуацію в Україні, запропонував лідерам США та Росії взяти участь у саміті з обговорення "безпеки та стабільності в Європі".