RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Держдумі РФ влаштували цирк із образами України: згадали Гітлера та "подружилися" з "ЛДНР"

Державна дума Росії одностайно підтримала рішення про ратифікацію угод про "дружбу, співпрацю та взаємну допомогу" з "ДНР-ЛНР". На засіданні багато лунало неприязні в бік України.

Про це повідомляє 360 TV в Telegram, який зібрав головні висловлювання з цього засідання.

Зокрема, голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що вчорашнім рішенням президент Росії зупинив війну.

"Коли йдеться про санкції… Так, санкції заважають нам розвиватися. Але вони будь-якими були б", - зазначив він.

Депутат від ЛДПР Андрій Луговий не стримував себе у висловлюваннях. За його словами, постійними провокаціями та заграваннями із Заходом Україна гралась з їхнім терпіння та вважає, що цей день стане пам'ятним.

"Зеленський нагадує маленьку дитину, яка грає зі сірниками. Я сказав би більше — він нагадує мавпу з гранатою. Гранатою іграшковою, бо іншу йому не дадуть. Я впевнений, що сьогоднішній день стане пам'ятною датою нарівні з 9 травня, коли ми перемогли Гітлера та 18 березня, коли ми возз'єдналися з Кримом", - наголосив депутат.

Голова фракції Компартії Росії Геннадій Зюганов, який вперше з'явився на публіці після одужання від COVID, підтримав визнання Росією "ДНР" та "ЛНР" та назвав владу України "закінченими мерзотниками".

"Після Другої світової війни на кожному нашому вбитому США заробили по 200 доларів", - сказав він.

Висловився і голова партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов. За його словами, Росія зробила те, що мала зробити і те, "чого дуже довго чекали наші брати на Донбасі". Згадав і президента України, не добираючи слів.

"Зеленський - він боягуз, він брехун і він негідник", - заявив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що більшість країн не підтримують рішення російської влади про визнання "незалежності республік "ДНР-ЛНР", та є і прихильники такого кроку.