RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Американські ЗМІ розповіли, як військові США відповідають на дії Росії в Україні

22 лютого Міністерство оборони Сполучених Штатів оголосило про новий раунд розгортання військових сил у Східній Європі. Така відповідь на останні дії Росії проти України.

Про це повідомляє американське видання Washington Post.

Зазначається, що США відправлять винищувачі, ударні гелікоптери та піхотні війська для посилення безпеки в регіоні.

Влада США діятиме у міру загострення українсько-російської кризи.

"Про розгортання було оголошено, оскільки президент Байден також оголосив про нові санкції, спрямовані на покарання Росії, і вони наслідують інші подібні кроки Пентагону в міру загострення кризи", - пише видання.

При цьому, як стверджує президент США Джо Байден, жодні американські війська не будуть воювати в Україні, проте криза спонукала надалі розгортати американські війська як зі Сполучених Штатів, так і американських установ у Європі.

"Цей додатковий персонал переміщується, щоб заспокоїти наших союзників по НАТО, стримувати будь-яку потенційну агресію проти держав-членів НАТО і тренуватися з силами країни перебування. Вони звітуватимуть генералу Тоду Волтерсу, командувачу Європейського командування США", - наголошується у заяві Пентагону.

Як писав "Апостроф", через загострення Росією ситуації на кордонах України та окупованих територіях Донбасу в нашій країні запровадять режим надзвичайного стану.