RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зала аплодувала стоячи: Зеленський видав потужну промову перед Європарламентом

1 березня президент України Володимир Зеленський виступив перед депутатами Європарламенту. Главу держави вислухали в режимі онлайн і після завершення виступу зала аплодувала йому стоячи.

"Апостроф" зібрав головні тези виступу українського лідера.

Як відомо, 28 лютого Зеленський підписав заявку на членство України у Європейському Союзі. Документ уже доставлено до Брюсселя та офіційно зареєстровано. Очікується, що сьогодні Європарламент ухвалить резолюцію щодо надання Україні статусу кандидата у члени ЄС.

"Останні дні, я не знаю як усіх вітати. Я не можу говорити доброго ранку. Щодня цей день точно недобрий, а вечір останній. Я говорю зараз про громадян, які захищають свободу ціною свого життя. Я радію настрою, який я тут почув. радий, що ми об'єднали всіх вас, але якою ціною – це трагедія, ця ціна – дуже висока, тисячі загиблих людей”, – розпочав український лідер.

Володимир Зеленський підкреслив, що на тлі пожежі, що розгорілася, "папірці" для нашої країни вже закінчилися, оскільки сьогодні ми віддаємо у боротьбі з агресором життя кращих українців.

"Ми часто любимо говорити, що ми переможемо всіх. І я радий, що ви це бачите. Є такий вислів: "український вибір Європи" – це те, що ми обрали. Тепер має бути вибір Європою вже України", - наголосив Зеленський.

Також він акцентував увагу європейських колег, що може виділити їм небагато часу, і одразу звернув їхню увагу на трагічні події, що сталися сьогоднішнього ранку. Йдеться про дві крилаті ракети, якими окупант атакував центр Харкова. Одна з них потрапила до будівлі ОДА на майдані Свободи.

"Дві крилаті ракети по Харкову. Там завжди було багато росіян. Там багато вузів. Молодь, яскрава, розумна, яка збиралася на найбільшій площі в державі, Європі, площі Свободи. Дві ракети на площі Свободи. Десятки жертв – ось така ціна свободи . Ми боремося за свою землю та свободу", - заявив Зеленський.

"Ніхто до нашої свободи не увійде. Кожна площа буде площею свободи. Ніхто не зламає нас. У нас є бажання, щоб наші діти жили. Мені здається, що це чесно, вчора 16 дітей загинули. І знову Путін скаже, що це якась Десь працюють наші діти, в яких танках вони їздять?", - додав він.

Також він звернув увагу колег на те, який наш народ мотивований і як люто він бореться за свої права, свободу та життя. А зараз, на жаль, за виживання.

"Ми боремося за те, щоб бути рівноправними членами Європи. З нами ЄС буде міцнішим, без вас Україна буде самотня. Ми доведіть свою силу. Доведіть, що ви разом з нами, доведіть, що ви європейці, тоді життя переможе смерть, а світло темряву. Слава Україні", - резюмував український лідер.

Telegram-канал "Україна 24" опублікував реакцію Європарламенту на струмок українського президента. Абсолютно усі європейські депутати аплодували стоячи.


Раніше ми також публікували повне відео із промовою Зеленського у Європарламенті.