RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія лякає Європу нафтою по 300 доларів та закриттям газопроводу

Росія заявила про плани закрити великий газопровід до Німеччини та попередила, що в такому разі ціни на нафту будуть 300 доларів за барель. Такий сценарій Москва може запустити, якщо Захід запровадить заборону експорту енергоносіїв.

Про це повідомляє CNBC з посиланням на заяву віцепрем'єра РФ Олександра Новака.

"Відмова від російської нафти призведе до катастрофічних наслідків для світового ринку... Зростання цін буде непередбачуваним. Це буде 300 доларів за барель, якщо не більше", - заявив російський чиновник.

Новак також прокоментував рішення Німеччини призупинити сертифікацію газопроводу "Північний потік – 2", заявивши про "симетричні заходи".

"Ми маємо повне право прийняти відповідне рішення і ввести ембарго на прокачування газу газопроводом "Північний потік – 1"… У цьому нас підштовхують європейські політики своїми заявами та звинуваченнями на адресу Росії", - додав він.

На даний момент у США розглядають можливість запровадження заборони на експорт нафти і газу з Росії як покарання за вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден оголосив про заборону в США на імпорт російської нафти та інших енергоносіїв з метою посилення тиску на Москву за вторгнення в Україну.