RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Лідери Конгресу США домовилися про виділення Україні 14 млрд доларів: куди підуть гроші

У Конгресі Сполучених Штатів Америки ухвалили рішення виділити Україні значну суму фінансової допомоги – 14 мільярдів доларів.

Про це повідомляє NBC News.

Представники Палати представників та Сенату уклали двопартійну угоду щодо великого законопроекту про фінансування федерального уряду до вересня та надання допомоги Україні майже на 14 мільярдів доларів.

Очікується, що Палата представників проголосує за пакет на 1,5 трильйона доларів до кінця цього тижня. Майже 13,6 мільярда доларів, виділених Україні, включають 6,5 мільярда доларів для Міністерства оборони, 3,5 мільярда доларів для поповнення обладнання, відправленого в Україну, та 3 мільярди доларів для американських військ, які допомагають захищати безпеку НАТО в Європі.

Законопроект також передбачає виділення коштів на гуманітарну допомогу, підтримку енергосистеми України та боротьбу з дезінформацією та російськими фейками.

Раніше ми повідомляли, що США заборонили імпорт нафти і газу з Росії, посиливши кампанію тиску на Москву, щоб помститися за вторгнення в Україну.