RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Путіну бояться говорити правду про провал його армії в Україні

Поразки російської армії у війні з українцями свідчать про те, що президенту Росії Володимиру Путіну не дають повної та правдивої інформації. Зокрема, він не знає, що 100% населення України проти окупантів.

Таку думку висловив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв під час телемарафону.

За його словами, багато хто говорить, що лідер РФ перебуває в інформаційному вакуумі, а ситуацію щодо провалів під час наступу висвітлюють спотворено.

До всього - російська пропаганда доволі ефективна лише всередині країни, однак - не для іноземної аудиторії.

"Порівнюючи з 2014 роком, коли їм вдалося вплинути на частину західної думки, тепер у Європі немає жодної адекватної людини, яка б повірила в ці фейки. На жаль, для російської аудиторії це працює. Закрилися джерела інформації", - зазначив він.

Грозєв зауважив, що і для самого оточення Путіна війна була несподіванкою, тому серед російської еліти є люди, які незадоволені тим, що відбувається. Експерт вважає, що у них буде мотивація до змін, використовуючи невдоволення росіян, які зрозуміють те, що не тисячі, а сотні військових РФ мертві.

"А ми вже чекатимемо на протести, які будуть спонсоровані олігархами", - наголосив журналіст-розслідувач.

Те, що зараз провалів набагато більше, ніж 2015-го під час обстрілу Маріуполя, говорить про те, що керівництво РФ знає про ситуацію далеко не все.

"До Путіна не доходить повна картина провалу. Внутрішні джерела все більше готові розповідати, зокрема, вони вчора поділилися тим, коли Путіна поінформували, що вісім ракет з тих, яких уже немає в російському запасі було вистрілено у Вінницю, то президент РФ розлютився. Адже раніше йому повідомляли, що ці ракети дуже цінні, тому я думаю, що щось доходить, але більшість ховають від нього, тому й інформація про те, що 100% українців негативно ставляться до окупантів, швидше за все, не доходить до нього. Бояться про це повідомляти", - додав Грозєв.

Раніше ми писали, що ЗСУ під Харковом розгромили колону росіян: тепер вони крадуть машини та розстрілюють мирних жителів