RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Юлія Тимошенко взяла участь у Саміті ЄНП, де обговорювали війну Росії проти України

Глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та перший заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорій Немиря взяли участь онлайн в Саміті Європейської народної партії (ЄНП), де ключовою темою стало незаконне вторгнення РФ на територію України.

"Я дуже вдячна нашій родині ЄНП за допомогу та солідарність. Хочу закликати всіх вас у цей час, коли саме існування нашої держави, нашого народу стоїть на кону, не залишати Україну сам на сам з Росією. Тільки об’єднавшись, ми зможемо зупинити режим, який вбиває українців і тероризує всю Європу. Тільки так знову запанує мир та спокій на нашому континенті", – наголосила Юлія Тимошенко.

За її словами, Путін розуміє лише мову сили, і це підтвердили переговори у Туреччині. Лідерка "Батьківщини" закликала закрити небо над Україною, що дорівнює перемозі і збереженню сотні тисяч життів, забезпечити Україну високотехнологічною зброєю, направити миротворчий контингент ООН до України.

"Я хочу зараз закликати кожного, хто мене чує, закрити небо над Україною. Це не військова операція, це гуманітарна операція. Це врятує життя наших дітей, наші життя. ООН була створена для збереження миру. Не може зараз ця організація перебувати осторонь: навіщо тоді вона потрібна", – обурилася Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що "українцям безпрецедентно важко, але народ налаштований на перемогу": "І ця перемога має стати нашою спільною перемогою над силами зла, які нищать мирне населення, мирну країну".

Президент ЄНП Дональд Туск та Президент Європарламенту Роберта Метцола висловили солідарність з Україною та захоплення мужністю українського народу. За результатами Саміту було ухвалено Резолюцію "Об’єднані у солідарності з Україною: захищаючи європейські цінності від путінської війни".

"Вторгнення російської армії в Україну змінило наш світ за одну ніч. Під загрозою опинилися самі європейські цінності – більше, ніж в будь-який момент з часів завершення Другої світової війни", – йдеться у Резолюції.

Підписанти документа зазначили: "Ми просимо наших партнерів та друзів приєднатися до цих зусиль і допомогти у повній імплементації санкцій. Ми сповнені рішучості ніколи не визнавати криваву бійню, яку влаштувала невинним людям путінська армія, та грубе порушення нею міжнародного права, Статуту ООН, та принципів, викладених в Гельсінському заключному акті 1975 року. Не лише Захід, а майже весь світ виступає єдиним фронтом проти повномасштабної військової агресії Росії в Україні".

У Саміті брали участь Президент ЄНП Дональд Туск, Президент Європарламенту Роберта Метцола, президенти, прем’єр-міністри та опозиційні лідери країн Європи.

Європейська народна партія є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 80 партій та партнерів із 43 країн, Президент Єврокомісії, 8 голів країн-членів ЄС та 3 голови країн, які не є членами ЄС, 9 членів Єврокомісії, має найбільшу фракцію в Європарламенті.