RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Україна та Росія погодили 4 з 6 пунктів переговорів: Ердоган розкрив деталі

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що в ході переговорів українська та російська сторони практично досягли консенсусу за чотирма пунктами з шести.

Про це повідомляє видання CNN.

За словами Ердогана, є шість основних тем переговорів між Україною та Росією. За його словами, між сторонами з'явилося порозуміння щодо чотирьох пунктів.

"Спочатку Україна не обговорювала питання про вступ до НАТО, але згодом Зеленський почав висловлюватися про те, що Україна може не бути членом НАТО. Ще одне питання – прийняття російської мови як офіційної. Зеленська теж визнала це. Російська мова – це мова, якою розмовляють майже скрізь в Україні. На даний момент із цим теж немає проблем”, - повідомив Ердоган.

Також турецький лідер висловився про заяви президента України Володимира Зеленського щодо проведення референдуму щодо можливих компромісів у переговорах з Росією. Він сказав, що це "розумне керівництво".

Тим часом Глава російської делегації на переговорах з Україною Володимир Мединський заявив, що Росія та Україна на переговорах зближують позиції з другорядних питань, але "з головних політичних питань фактично тупцюють на місці".

За словами Мединського, "без демілітаризації, денацифікації України, визнання Криму та Донбасу укладання договору з Києвом малоймовірне".

"Росія наполягає на комплексному договорі, де крім нейтрального статусу України та гарантій безпеки будуть ще життєво важливі для Росії позиції", - сказав він.

Треба визнати, що якщо це так, то ситуація справді тупикова, оскільки українська сторона в жодному разі не допустить поступок щодо територіальної цілісності нашої держави.

Раніше ми також повідомляли, що Україна готова вести переговори з Росією, щоб зупинити повномасштабну війну, а не підписувати капітуляцію.