RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Байден виступив у Варшаві під час бомбардування Львова: головні тези

У суботу, 26 березня, президент США Джо Байден приїхав до Польщі - він зустрівся з українськими біженцями та виступив у Варшаві на тлі бомбардування російською авіацією Львова.

"Апостроф" оприлюднює основні тези виступу американського лідера.

Війна Росії проти України

Президент США назвав Варшаву "символом свободи" та висловив підтримку Польщі. Також він зазначив, що Україна перебуває на першій лінії боротьби за демократію та назвав українців героями. Він також наголосив, що США на стороні України і "ніхто їх не покине".

Глава Білого дому наголосив – війна Росії проти України є стратегічним провалом Кремля. Він зазначив, що Заходу потрібно готуватися до "довгої майбутньої боротьби" між демократією та автократією.

Правда і брехня про війну

Під час свого виступу Байден заявив – США не збиралося розширювати НАТО до російських кордонів. Це все брехня, яку Путін використав як привід для нападу на Україну.

Брехнею також є і твердження Путіна про необхідність "денацифікації" України - насправді у Кремлі хочуть усунути з посади президента України етнічного єврея Зеленського, чий дід боровся в роки Другої світової війни з німецькими нацистами.

"Росія хоче під приводом етнічної солідарності окупувати всі країни колишнього СРСР. Путін поставив перед собою цілі, яких ніколи не досягне. Путін помилково вважає, що правда в силі. Але правда робить вас сильним. Ми багато разів говорили з ним, пропонували йому вирішити питання але ми були проігноровані", - заявив Байден.

Крім того, Байден заявив про особисту брехню з боку Путіна, коли той говорив про нібито "навчання" російської армії.

Санкції проти Росії

Президент США висловився про необхідність повної відмови від російських енергоресурсів, оскільки вони перетворилися на інструмент шантажу. Він додав, що весь цивілізований світ має зруйнувати нинішній режим у Росії, який не дозволяє країні стати на шлях демократії.

"Захід об'єднався у санкціях, щоб погіршити економічну систему в Росії. Імпорт енергетики Росії заборонено, члени сімей керівників Росії під санкціями, понад 400 компаній під санкціями. Олігархи, які заробили величезні прибутки внаслідок корупції, вони повинні розділити тепер цей біль. Понад 400 осіб і компаній залишили Росію, включаючи навіть Макдоналдс. Рубль перетворився на попіл", - заявив Байден.

Крім того, він назвав російських олігархів винуватцями цієї війни і попередив Росію про наслідки атаки на хоча б одну з країн-членів НАТО.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден жорстко висловився про російського диктатора Володимира Путіна, назвавши його "м'ясником".