RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Угорщина пояснила, чому не відмовиться від російських енергоресурсів

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан пояснив позицію, чому не має наміру відмовлятися від російських енергоресурсів. Ввести ембарго просив Київ через розв'язання війни Росією в Україні.

Про це повідомляється на сайті Telex.

На його переконання, якщо влада Угорщини вчинить так, як цього просить Україна, угорська економіка просто зупиниться, адже закуповує в РФ 85% "блакитного палива" та 61% нафти.

За відсутності імпорту енергоресурсів в країні закриються заводи, а на громадян чекатиме масове безробіття.

"Українці просять повністю закрити угорську економіку, знову втратити роки розвитку та знизити рівень ефективності угорської економіки до рівня, де він був 8-10 або скільки років тому", - наголосив прем’єр.

Він зауважив, що зробить все можливе, щоб допомогти українцям, адже потрапили в біду. У такій ситуації ладен відкласти багаторічну проблему щодо угорської меншини в Україні.

"Я зроблю все можливе, щоб допомогти українцям, тому що на них напали, вони потрапили в біду. У такій драматичній ситуації суперечка про те, як поводилися з нашими меншинами, другорядна. Не забудемо, але це другорядно. Ми зробимо все, що в наших силах, але не можна розорити себе заради них", - сказав посадовець.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що низка світових компаній вирішили відмовитися від роботи на території Росії, протестуючи проти війни в Україні. Однак, французька мережа гіпермаркетів "Ашан" заявила, що не планує приєднуватися до міжнародних санкцій та йти з російського ринку.