RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Столтенберг зажадав від Росії припинити війну та вивести всі війська з України

У НАТО назвали безглуздою війну в Україні, розв'язану Росією, та закликали Кремль повністю забрати свої війська з українських земель.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, презентуючи звіт за 2021 на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє CNN.

Столтенберг, посилаючись на інформацію розвідки, не виключає того, що керівництво Росії вдасться до додаткових наступальних воєнних дій в Україні.

Розвіддані свідчать, що підрозділи російського війська не виводяться, а лише переміщаються, повністю залишаючись в країні. Російські сили наразі перегруповуються, поповнюють запаси для посилення наступу на Донбасі.

При цьому тиск на столицю України та інші міста продовжується.

З огляду на те, що Росія неодноразово обманювала про свої наміри, у НАТО не вірять у те, що РФ пішла на поступки і хоче зменшити інтенсивність військових операцій у низці українських міст. Натомість побоюються, що додаткові наступальні дії принесуть українцям ще більше страждань.

"Ми чули останні заяви про те, що Росія зменшить військові операції навколо Києва та на півночі України. Але Росія неодноразово брехала про свої наміри, тому ми можемо судити про Росію лише за її діями, а не за словами", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО закликав Москву "вивести всі свої війська і вести переговори добросовісно".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Північноатлантичний альянс продовжуватиме постачати Україні зброю в тих обсягах, які будуть потрібні. При цьому слід уникати втручання у війну, до якого закликають деякі учасники блоку.