RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Жоден не постраждав? У Шойгу зробили скотську заяву щодо вбивств мирних людей у Бучі

Міністерство оборони Росії цинічно відреклося від вбивств місцевих жителів в окупованій російською армією Бучі Київської області. Всі фото та відеодокази злочинів росіян назвали "провокацією".

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міноборони РФ у Telegram.

У відомстві написали ціле "алібі" російській армії, яка захопила та утримувала під своїм контролем місто. Кажуть, що під час окупації жоден житель Бучі не постраждав, містяни "могли вільно пересувалися містом та користувалися стільниковим зв'язком". Мовляв, російські військовослужбовці доставили туди 452 тонни гуманітарки, тоді як "українська сторона вела обстріли по місту".

"За час перебування даного населеного пункту під контролем російських збройних сил жоден місцевий житель не постраждав від будь-яких насильницьких дій. Виїзди із міста Буча не блокувалися. Усі місцеві жителі мали можливість вільного виїзду з населеного пункту у північному напрямку, у тому числі до Республіки Білорусь. При цьому південні околиці міста, включаючи житлові квартали, цілодобово обстрілювалися українськими військами із великокаліберної артилерії, танків та реактивних систем залпового вогню", - йдеться у повідомленні.

До всього, у відомстві категорично заперечують свою присутність після 31 березня, коли мерія міста "підтвердила відсутність російських військ". Нібито свідоцтва злочинів у Бучі "показали тільки на четвертий день".

У Міноборони переконують, що вбиті люди є "черговою постановкою", адже змогли роздивитися на фото їхні тіла. Мовляв, не побачити там характерних "трупних плям, а в ранах була незгорнута кров".

Натомість у мережі продовжують з'являтися фото та відеодокази масового насильства російської армії у Бучі. Так, журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram показав відео з
Бучі, де місцева жителька показала тіло дочки, яке не могла поховати. Її застрелили в перший день окупації. Вона вийшла на вулицю, почувши гуркіт колони, а російські солдати без жодних причин відкрили по ній вогонь.

Відео (18+)

Раніше "Апостроф" писав, що звірства у Бучі Київської області, вчинені російськими солдатами, стануть приводом для додаткових санкцій проти президента Росії Володимира Путіна та його оточення, заявили у Держдепі США.