RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Путін - військовий злочинець: Байден зробив заяву про Бучанську різанину

Американський президент Джо Байден вкотре назвав президента РФ Володимира Путіна військовим злочинцем та варваром після оприлюднених військових злочинів російської армії у Бучі на Київщині.

Про це він заявив журналістам, пише Washingtonpost.

За його словами, потрібно збирати інформацію та деталі, щоб це було справжньою судовою справою про військові злочини РФ. Україні ж необхідно надавати озброєння для подальшої боротьби.

Також Байден наголосив що Сполучені Штати продовжать санкційний тиск на Росію.

"Ви, напевно, пам'ятаєте, що мене критикували за те, що я назвав Путіна військовим злочинцем. Він - військовий злочинець. Але ми маємо збирати інформацію, надавати Україні зброю, щоб вони продовжували боротися, зібрати всі деталі, щоб це було справжньою судовою справою про військові злочини. Цей хлопець - варвар. Те, що відбувається в Бучі, обурливо. І все це бачили. Я думаю, це військовий злочин. Я прагну нових санкцій, я продовжу вводити санкції", - зазначив він.

Нагадаємо, що раніше у Державному департаменті Сполучених Штатів заявляли, що звірства у Бучі Київської області, вчинені російськими солдатами, стануть приводом для додаткових санкцій проти президента Росії Володимира Путіна та його оточення.