RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Битва за Донбас наближається: Україна закликала Захід дати більше зброї

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни-члени НАТО надати нашій країні більше озброєнь, включаючи літаки, важкі системи ППО, ракетні системи та бронетехніку.

Про це повідомило "Deutsche Welle".

Глава зовнішньополітичного відомства України назвав лицемірством з боку країн Заходу проводити різницю між наступальною та фугасною зброєю, оскільки в нинішній ситуації ця зброя використовуватиметься для захисту України від Росії.

"На порядку денному три питання - зброя, зброя та ще раз зброя", - заявив Кулеба під час прес-конференції у Брюсселі після участі у міністерській зустрічі НАТО.

Крім того, виступаючи перед представниками країн-союзників НАТО, Кулеба наголосив - щодня важкі бої відбуваються в Україні і їхня кількість збільшуватиметься. Він порівняв майбутню велику битву за Донбас із Другою світовою війною.

"Ви побачите великі оперативні маневри з тисячами танків, літаків та бронетехніки", - заявив Кулеба.

Раніше депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Галер звернувся з листом до міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт із проханням поставити Україні німецькі танки "Магда", замінивши їх новими зразками від виробників німецького ВПК.