RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Путін присвоїв звання "гвардійської" бригаді, яка влаштувала різанину в Бучі

Президент РФ Володимир Путін надав почесне звання "гвардійська" 64-й окремій мотострілецькій бригаді. Дана бригада була однією з тих, які влаштували різанину у Бучі на Київщині.

Про таке рішення пишуть російські ЗМІ, посилаючись на інформацію Кремля.

Зазначається, що Путін назвав зразковими дії під час операції в Україні військових 64-ї окремої мотострілецької бригади, яка у підсумку стала "гвардійською".

У мережі з'явився відповідний наказ.

Рішення глави Кремля прокоментував речник Одеської ОВА Сергій Братчук, нагадавши, що українська розвідка встановила, що військовослужбовці вищевказаної бригади брали участь у масових вбивствах мирного населення у Бучі.

"Знаєте, що таке найвищої проби? Це дати звання "гвардійської" 64 окремій мотострілецькій бригаді, яка звірювала у Бучі. Путін вважав, що за військові злочини в Бучі цих нелюдів слід вважати гвардійцями. 4 квітня 2022 року ГУР повідомив, що військовослужбовці бригади брали участь у масових вбивствах цивільного населення у місті Буча. І Путін ці звірства схвалив, коли випустив такий Указ", - зазначив він.

Також оприлюднене фото 64 окремої мотострілецької бригади.

Нагадаємо, що раніше президент РФ присвоїв звання "гвардійських" двом бригадам: 126-й окремій бригаді берегової оборони (Чорноморського флоту) та 155-й окремій бригаді морської піхоти (Тихоокеанського флоту).