RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Битва за Донбас: Байден і Макрон збирають світових лідерів через наступ Росії

Новий військовий наступ Росії на Україну стане приводом для обговорення на рівні низки глав держав. Світових лідерів на спільну нараду зберуть президенти Сполучених Штатів та Франції Джо Байден та Еммануель Макрон.

Про це повідомляє BFMTV, посилаючись на джерела в Єлисейському палаці.

Відомо, що нарада відбудеться 19 квітня за участі глав держав: США, Франції, Німеччини, Великої Британії, Канади, Італії, Польщі та Румунії. Також на ній очікується присутність генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга, президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляйєн і президента Європейської ради Шарля Мішеля.

Увечері 18 квітня президент Володимир Зеленський констатував, що Росія розпочала битву за Донбас, до якої довго готувалась. Для цього наступу сконцентровано дуже велику частину російської армії, зауважив він.

"Скільки б туди не зганяли російських військових, ми будемо боротись. Ми будемо захищатись. Ми будемо це робити щоденно. Нічого українського не віддамо, а чужого – нам не потрібно", - наголосив український лідер.

Нагадаємо, що у РНБО підтвердили, що 18 квітня на Сході України стартувала друга фаза наступу російських окупантів. Вони зробили спробу прориву майже по всій лінії фронту у Донецькій, Луганській, Харківській областях.