RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Папа Римський пояснив, чому не їде до Києва і дізнався про військові плани Путіна

Папа Римський Франциск пояснив, чому не їде в Україну на знак підтримки народу під час війни. Також йому стали відомі плани Кремля щодо подальших бойових дій.

Про це він розповів італійському виданню Corriere Della Sera.

За словами глави Католицької церкви, він в Україну послав вчетверте кардиналів Михайла Черні та Конрада Краєвського. А сам перед поїздкою хотів би зустрітися з президентом РФ, однак той не йде на діалог.

"...я відчуваю, що мені не потрібно їхати. Спочатку я мушу поїхати до Москви, спочатку я маю зустрітися з Путіним", - зазначив понтифік.

Також він повідомив, що розмовляв з главою РПЦ патріархом Кирилом близько 40 хвилин по відеозв'язку. Той перші 20 хвилин із картою в руках розповідав всі обґрунтування війни.

"Я вислухав і сказав йому, що нічого в цьому не розумію", – зауважив Папа Римський.

Він попросив використовувати не мову політики, а мову Ісуса, наголосивши на важливості пошуку шляхів миру, щоб перестала стріляти зброя.

Варто зауважити, що в тому ж інтерв'ю Папа Римський Франциск розповів, що Росія планує завершити повномасштабну війну проти України у сакральну для них дату - 9 травня. Мовляв, про це йому повідомив прем'єр Угорщини Віктор Орбан.

14 червня Папа Франциск та патріарх Кирило мають намір провести зустріч у Єрусалимі. Це буде друга зустріч віч-на-віч, під час якої, ймовірно, торкнуться питання війни в Україні.

Нагадаємо, експерти вбачають, що для Росії існує лише два варіанти закінчення війни проти України. У першому з них вона перетвориться на кілька окремих країн, у другому – збережеться, але з іншим керівництвом та за умови повернення всіх раніше окупованих територій, у тому числі німецького Кенігсберга.