RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Джонсон зустрівся з Макроном: говорили про смертоносну дурість Путіна в Україні

6 травня, у п'ятницю, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон та президент Франції Емманюель Макрон провели переговори щодо тісної координації довгострокової безпеки та економічної підтримки України, а також подальшої ізоляції Росії.

Про це повідомили на офіційному сайті уряду Великобританії.

Борис Джонсон розповів Макрону про свій візит до Києва у квітня та поділився своїми переконаннями про перемогу України у війні, яку розпочала Росія, за умови правильного рівня оборонної військової допомоги.

Також прем'єр-міністр закликав утриматися від від будь-яких переговорів із Росією на умовах, що підтверджують хибний наратив Кремля про вторгнення.

"Вони розділили занепокоєння щодо наслідків вторгнення в Україну для світових цін на енергоносії та продовольство і домовилися працювати через G7, щоб пом'якшити наслідки всередині країни та для країн, що розвиваються", - повідомляють у пресрелізі.

Водночас лідери країн зобов'язалися пожвавити англо-французькі відносини, працюючи над вирішенням спільних проблем, таких як загрози зі сторони автократичних держав, глобальна енергетична безпека, вартість життя.

Як повідомляв "Апостроф", Франція збільшить збільшить загальну допомогу Україні до 2 млрд доларів.