RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Безпосередня загроза": НАТО перегляне стратегію щодо РФ

Північноатлантичний альянс (НАТО) у червні 2022 року перегляне стратегію щодо Російської Федерації. У ній Росію можуть перестати називати партнером, а позначать як безпосередню загрозу для НАТО.

Про це йдеться у повідомленні видання Bloomberg, яке посилається на одного з чиновників НАТО.

Так, у майбутньому стратегічному документі союзники збираються підкреслити поведінку РФ як пряму загрозу. Також розглянуть, яким чином краще підтримувати сусідні держави - найбільш вразливі до агресії.

У разі зміни поведінки Москви - союзники можуть залишити відкритою можливість відновлення відносин.

Примітно, що документ стосується також Китаю та його відносин із РФ.

Стратегічна концепція визначає пріоритети НАТО на найближчі роки. Її мають остаточно розробити на саміті НАТО в Мадриді вкінці червня. У попередній версії 2010 року РФ була названа партнером.

Нагадаємо, що 15 травня президент Фінляндії Саулі Ніїностіо оголосив, що його країна офіційно подасть заявку на членство в НАТО. Неадекватні дії російського президента Володимира Путіна призвели до того, що в НАТО рвуться навіть нейтральні країни.

Також ми писали, що міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс закликає країни НАТО збільшити військову підтримку Україні, зокрема, надати Збройним силам України наступальне озброєння нового зразка.