RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Колишнього президента Молдови Додона затримали після обшуків: відео

У Молдові правоохоронці затримали проросійського політика, екс-президента Ігоря Додона, щодо якого недавно відкрили кримінальну справу за підозрою у корупційних діях.

Про це повідомляє видання Deschide, посилаючись на тимчасового генпрокурора Думітру Робу.

Це також підтвердили у пресслужбі генпрокуратури, пишуть російські ЗМІ.

Відомо, що Додон, почесний президент Партії соціалістів, затриманий на 72 години. Разом з ним затримали і його кума Петру Меріняну.

Раніше правоохоронці прийшли з обшуками за кількома адресами, зокрема, у будинок Додона, штаб-квартиру асоціації "Молдовсько-російський діловий союз", де він є президентом.

Слідчі дії відбулися у рамках кримінальної справи, яку відкрили за підозрою у вчиненні злочинів, що передбачені статтями про пасивну корупцію, прийняття фінансування політсили від злочинної організації, держзраду, а також незаконне збагачення.

Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу проти Додона через відеозапис його зустрічі з екслідером Демократичної партії Володимиром Плахотнюком 18 травня.

Нагадаємо, що у спробі уникнути ганебної поразки "спецоперації" в Україні Росія переключає увагу на Придністров'я і дає своєрідне попередження Молдові.