RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Новий "федеральний округ" РФ: стали відомі плани Кремля щодо України

Кремль виношує плани щодо об'єднання в новий єдиний федеральний округ у складі Російської Федерації півдня та сходу України. Йдеться про самопроголошених "ДНР-ЛНР", окуповані території Херсонської і Запорізької областей.

Про це повідомляє видання "Медуза", посилаючись на джерела, наближених до Кремля.

За словами співрозмовника, новий округ може утворитися за результатом проведення на цих територіях референдумів щодо приєднання.

"Приєднуватися до діючих округів українські території не будуть", - пояснив він.

Відомо, що даним питанням займається заступник керівника департаменту Адміністрації президента РФ із забезпечення справ Держради Борис Рапопорт. У 2014 році йому доручили займатися Донбасом. На той час він був замглави управління із соціально-економічної співпраці з державами СНД. Тоді від Кремля самопроголошеними "ДНР-ЛНР" курирував помічник президента Владислав Сурков. Вони спільно працювали ще з середини 2000-х.

Кремль вважає Рапопорта так званим "кризовим менеджером".

Наразі ж йому доручили займатися "підбором керівних кадрів" в самопроголошених республіках Донбасу та "військово-цивільних адміністраціях" у Херсонщини та Запоріжжя.

Дані чиновники займаються підготовкою проведення референдумів про приєднання до РФ. Обговорюються дві дати - середина липня (якщо дозволятиме ситуація на фронті), 11 вересня - в єдиний день голосування в РФ (на цей день призначені губернаторські вибори).

Нагадаємо, як заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович, підготовка окупантами до т.зв. "Референдуму" щодо включення Херсонської області до складу РФ більше схожа на понти, ніж на реальні дії.

Також ми писали, що Росія відмовилася від ідеї захопити Запоріжжя та вигадала новий "план" - перенести "столицю" в окупований Мелітополь.