RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Американський сенатор пропонує конфіскувати російські активи та використовувати для відновлення України

Американський сенатор Шелдон Уайтхаус пропонує конфіскувати російські активи в осіб, які перебувають під санкціями та використовувати їх для відновлення України, гуманітарної допомоги та допомоги у сфері безпеки. Він вніс до Конгресу США відповідний законопроект.

Про це сенатор від штату Род-Айленд заявив у коментарі Guildhall.

"Конгрес США прийняв щорічні асигнування, які я підтримав, які становитимуть майже 14 млрд доларів додаткової гуманітарної та оборонної допомоги Україні, у тому числі 4 млрд для допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам", - заявив сенатор.

"Я представив Закон про арешт активів для відновлення України (S. 3838), який дозволяє конфіскацію майна росіян, які перебувають під санкціями, для використання для допомоги народу України у відновленні, гуманітарній допомозі, допомозі у забезпеченні безпеки або переселенні біженців", - підсумував сенатор Шелдон Уайтхаус.

Раніше в парламенті Швейцарії член комітету із закордонних справ Ніколас Вальдер, коментуючи юридичний бік питання передачі Україні заарештованих активів РФ, заявив, що заарештовані російські кошти в банках Швейцарії, а також у інших країнах Заходу, були заарештовані у злочинців, які перебувають під санкціями і повинні бути використані Україною.

У Європарламенті депутат від Німеччини Міхаель Галлер заявив, що заарештовані в ЄС російські державні активи мають бути передані Україні для виплати компенсацій та фінансування реконструкції. За його словами, активи російських олігархів незаконного походження також можуть бути передані Україні, оскільки є державними активами РФ.

Інший депутат Європарламенту, представник Литви, Пятрас Ауштрявічюс запропонував, що заморожені в Євросоюзі російські активи, які можуть бути використані Україною, мають бути безпосередньо передані Україні, інші мають бути продані на аукціонах, а кошти передані до українського бюджету.