RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Настав час покласти край війні: що сказав Зеленський на саміті G20

14 листопада президент України Володимир Зеленський виступив на саміті лідерів G20. Його ключовий меседж полягав у тому, що настав час зупинити повномасштабне вторгнення країни-терористки РФ на українську територію.

Про це написали в The Guardian.

"Ми не дозволимо Росії чекати та нарощувати свої сили… Я переконаний, що зараз настав час, коли війну Росії потрібно і можна зупинити", - наголосив президент.

Читайте також: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про російські репарації Україні: як голосували країни

За його словами, жодного так званого "Мінська-3" не буде, оскільки Україна не піде на поступки Кремлю. Для закінчення війни Росія повинна підтвердити територіальну цілісність України, вивести свої війська з нашої території й виплатити репарації за завдані збитки.

У зв'язку з цим Зеленський закликав міжнародну спільноту "закріпити ключовий елемент повоєнної безпеки" й запобігти повторенню "російської агресії".

"Коли всі антивоєнні заходи будуть виконані, сторони мають підписати документ про закінчення війни", - зазначив він.

Також президент України звернув увагу на ситуацію довкола Запорізької АЕС, яку країна-терористка Росія перетворила на "радіоактивну бомбу, яка може вибухнути будь-якої миті", підкресливши, що ніхто не має права шантажувати світ ядерною катастрофою.

У своєму зверненні Зеленський не оминув і тему військовослужбовців: запропонував обмін військовополоненими з РФ "всіх на всіх".

Раніше "Апостроф" повідомляв, чому російський диктатор Путін не поїхав на саміт G20.