RU  UA

Іранські ракети для Росії: Україна отримає зброю для потужної відповіді

Ізраїль може передати Україні високотехнологічні ракети, якщо Іран почне постачити ракети власного виробництва до Росії, що ставить під сумнів можливу угоду Тегерана із Москвою.

Про це в етері Апостроф TV розповів політолог-міжнародник Антон Кучухідзе.

Читайте також: ЗСУ отримали від Туреччини ракети TRLG-230 та SUNGUR

"Іран не очікував, що так агресивно відреагують вся ключові держави Близького Сходу, в тому числі Ізраїль.Адже Ізраїль через багато місяців після повномасштабного вторгнення рашистів на нашу територію змінив кут зору, пішов на співробітництво з Україною в розрізі військово-технічної та військово-розвідувальної діяльності саме через долучення Ірану до агресії проти України. Плюс Саудівська Аравія активізувалася навколо повідомлень щодо агресивної іранської зовнішньої політики. Багато інших чинників: США сказали, що будуть тиснути з усіх боків, а також політики Великобританії. Та багато інших чинників, які могли принести відповідний результат", - зазначив політолог-міжнародник.

Кучухідзе підкреслив, що, незважаючи на позитивні тенденції, необхідно залишатися пильними та спостерігати, наскільки інтенсивними будуть обстріли рашистами нашої території.

"Декілька тижнів тому Іран абсолютно не очікував, що Ізраїль розбомбить їх завод, так званий "цех", на території Сирії, який виготовляв безпілотні літальні апарати. Крім цього, Іран не очікував, що їх залучення до війни проти України призведе до того, що Ізраїль максимально активізується в бік України. І що це бажання підзаробити вилиється для Ірану у подібну складну військово-політичну та військово-технічну реакцію для них самих", - розповів міжнародник.

Кучухідзе наголосив, що вочевидь Ізраїль готується передати щось потужне для України, щоб нанести удари по іранським об'єктам або щоб Україна нанесла багато шкоди російському війську.

Як повідомляв "Апостроф", з початку повномасштабної війни з Росією Україна отримала від США понад 20 мільярдів доларів.