RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Тайвань дасть 1 мільйон доларів на закупівлю генераторів для Києва

"Тайвань, як і Україна, знаходиться на передовій битви проти авторитарного експансіонізму, і ми раді допомогти українцям у боротьбі за свободу", — прокоментувало тайванське МЗС передачу 1 млн доларів на закупівлю генераторів для Києва.

Новину у себе в Facebook прокоментував депутат Київради, голова БФ "Дарничани" Григорій Маленко, пише Телеграф.

"Останні 9 місяців доводять, що найкращий спосіб протистояти диктаторам — єднання вільних народів. На іншому кінці світу хоробрий народ Китайської Республіки так само як і ми — протистоїть намаганням затягти себе до авторитаризму та несвободи. Острів Тайвань та його народ у світі — такий саме символ боротьби за свободу, як і Україна. І особливо приємно, що зараз, коли Україні важко, наші друзі з Тайваню готові допомогти нам пережити важку зиму, яку намагаються влаштувати українцям росіяни", — зазначив Маленко.

За його оцінками, додаткова закупівля генераторів потенційно зможе забезпечити світлом ще 400 "пунктів незламності", які розгортаються в усіх районах столиці.

"Це неоціненна технологічна допомога від однієї з провідних економік світу!", — підкреслив депутат.

Нещодавно у журналістському розслідуванні повідомлялось, чому "пункти незламності" — не нова ідея, а просто гучна назва традиційних пунктів обігріву, які в Україні відкривали щозими, і наразі "під ідею Банкової" місцева влада змушена витрачати великі кошти з місцевих бюджетів.

Також видання писало, чому між Офісом президента та КМДА могла розгорітися нова війна через "пункти незламності" в столиці.