RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Візит Зеленського до США: стали відомі нові деталі

21 грудня, у середу, український президент Володимир Зеленський прилетів у Вашингтон, США для зустрічі з американським колегою Джо Байденом у Білому домі та його командою з національної безпеки, щоб зміцнити обороноздатність і стійкість України.

Про це повідомили на офіційному сайті Білого дому США.

Президент Байден і Зеленський обговорили візит останнього до Вашингтону ще 11 грудня під час телефонної розмови, а офіційне запрошення в Офіс президента України надійшло 14 грудня. Три дні тому Володимир Зеленський підтвердив його.

Читайте також: Сотні мільйонів виділять Україні: у США затвердили рекордний бюджет Пентагону

На сьогодні заплановано розширену зустріч із президентом США Джо Байденом, зустріч з ключовими членами команди з національної безпеки, виступ перед пресою та підняття на Капітолійський пагорб, щоб провести спільне засідання Конгресу.

резидент Байден спочатку прийме президента Зеленського в Білому домі для двосторонніх зустрічей. Буде пресконференція та можливість виступити перед представниками громадськості. А потім буде виступ президента Зеленського на спільній сесії Конгресу, який продемонструє потужну двопартійну підтримку України. І через кілька годин президент Зеленський повернеться до свого народу в Україні", - додали в Білому домі.

За словами Володимира Зеленського, він вирушив до США "задля зміцнення стійкості й обороноздатності України". Під час зустрічі з Байденом він матиме змогу провести глибоку стратегічну дискусію про майбутні бойові дії, можливості та навчання, які США та союзники продовжуватимуть надавати Україні, санкції та експортний контроль, які Сполучені Штати запровадили та продовжуватимуть посилювати, завдаючи значних збитків економіці Росії та її оборонно-промисловій базі тощо.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна отримає систему протиракетної оборони Patriot лише як прелюдію до чогось більшого.