RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Сенаті Франції заявили, що Росія підірвала Каховську ГЕС задля зриву контрнаступу ЗСУ

Підрив Росією греблі Каховської гідроелектростанції є військовими злочином, спрямованим на зрив контрнаступу Збройних Сил України. Такий крок з боку РФ демонструє страх путінського режиму та готовність йти на будь-які злочини.

Про це у коментарі Guildhall заявив французький сенатор, член комітету Сенату Франції з оборони та міжнародних відносин Гійом Гонтар.

"Підірвавши греблю Каховської ГЕС у Херсонській області, Росія вчинила черговий військовий злочин. Побоюючись українського контрнаступу, російські військові боягузливо поставили під загрозу життя тисяч мирних жителів у цьому регіоні, явно нехтуючи міжнародним військовим правом. Крім цієї гуманітарної та екологічної катастрофи, російська армія бомбила населення під час його евакуації, що було актом найвищого варварства", - заявив французький сенатор.

"Путін готовий на будь-які звірства, щоб уникнути військової та політичної поразки. Його імперіалістичне бачення знайшло відображення в загибелі багатьох безневинних життів. Світ не забуде цих злочинів, скоєних в Україні, а винні постануть перед Міжнародним кримінальним судом", - підсумував Гійом Гонтар.

Підрив росіянами Каховської ГЕС спричинив рішучу реакцію парламентарів у країнах Європи. Політики вимагають поставити Україні далекобійні ракети та авіацію для якнайшвидшого успіху української контрнаступальної операції, виключити РФ з ООН, конфіскувати та використовувати російські активи для відшкодування збитків.

Так, депутат румунського парламенту від партії "Союз порятунку Румунії" Кателін Теніце заявив, що відповіддю на підрив Росією Каховської ГЕС має стати виключення Росії із Ради Безпеки Об'єднаних Націй.

Також у німецькому Бундестазі, член комітету з міжнародних відносин Родеріх Кізеветтер, коментуючи підрив росіянами дамб на шляху української контрнаступальної операції, закликав негайно поставити Україні авіацію та далекобійні ракети, включаючи німецькі Taurus та ATACMS.

У парламенті Великобританії член Палати Лордів Мехнад Десаї, коментуючи підрив росіянами річкових дамб на шляху контрнаступу Збройних Сил України в Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, виступив за створення міжнародної коаліції із забезпечення України далекобійними ракетами.