RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Діяв на своїй міжнародно визнаній території": у Раді висловили солідарність з Азербайджаном

Народні депутати України підписали спільне звернення до Азербайджану та його народу, в якому нагадали про підтримку цією країною українців, і зауважили: Карабах є міжнародно визнаною частиною Азербайджану, отже капітуляція вірменських сепаратистів у анклаві є відновленням контролю офіційного Баку над цією територією.

Про це пише УНІАН з посиланням на AzFront.

У тексті заяви сказано, що Україна підтримує Азербайджан та його народ.

"Після капітуляції сепаратистів в азербайджанському Карабаху проти Азербайджану було розгорнуто медіакампанію з метою його дискредитації! Радикальні елементи вірменської діаспори та деякі міжнародні ЗМІ нарощують пропаганду ненависті та закликають запровадити санкції проти Азербайджану. Вважаємо це неприпустимим! Азербайджан діяв на своїй міжнародно визнаній території. На території Карабаху після капітуляції збройних формувань знаходять масу зброї та важкої військової техніки, незаконно ввезених сепаратистами. Переміщення вірменського населення Карабаху на територію Вірменії має ненасильницький характер – це вже підтвердила місія ООН, яка прибула в Карабах 1 жовтня та представник Держдепартаменту США Міллер", - йдеться у зверненні парламентарів.

Депутати заявляють, що Україна підтримує Азербайджан у його боротьбі із сепаратизмом.

"19-20 вересня Азербайджан змусив вірменських сепаратистів у Карабаху капітулювати. Після цього до Вірменії поїхали понад 100 000 етнічних вірмен. Пішли повністю добровільно, оскільки Азербайджан запустив портал з інтеграції вірмен Карабаха, а чиновники закликали місцевих жителів повернутися додому і продовжувати жити з азербайджанськими паспортами... Азербайджан все зробив правильно і заслуговує на міжнародну підтримку!", - пише депутат Володимир Ватрас.

Голова Європейської ради Шарль Мішель анонсував проведення у Брюсселі наприкінці жовтня зустрічі лідерів Азербайджану та Вірменії з метою продовження переговорів щодо врегулювання багаторічного конфлікту на Південному Кавказі. Прем'єр Вірменії Пашинян повідомив, що він та президент Алієв прийняли це запрошення. Проте радикальні елементи вірменської діаспори знову почали поширювати в західних ЗМІ нападки на Пашиняна та звинувачення на адресу офіційного Баку, ймовірно з метою зірвати майбутні переговори та спровокувати продовження конфлікту.