RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Очільник Харківської прокуратури Олександр Фільчаков звітував про агресію РФ на міжнародному рівні – деталі про виступ

Під час Міжнародного форуму у Римі керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков виклав принципи захисту України від російської агресії, підкреслюючи важливість міжнародної співпраці та збройного захисту в рамках виступу на тему "Протидія транснаціональній організованій злочинності".

На Міжнародному форумі Олександр Фільчаков представив основні принципи захисту України під час військового стану від російської агресії, він акцентував на необхідності оборони від атак ворога та боротьби з організованою злочинністю у воєнний період.

Фільчаков брав участь у форумі, присвяченому протидії транснаціональній організованій злочинності. Серед інших спікерів були заступник помічника міністра оборони США Джеймс Саєнц, а також представники правоохоронних органів з різних країн.

Особливу увагу було приділено війні РФ проти України, і Фільчаков зазначив, що РФ активізувала терористичні дії щодо Харкова, обстрілюючи енергетичні об'єкти та житлові райони, що призводить до жертв серед цивільного населення: "Останнім часом Росія активізувала свої терористичні дії щодо Харкова та області, щоденно цілеспрямовано обстрілюючи з усіх видів озброєння енергетичні об'єкти, об'єкти життєзабезпечення, цивільну інфраструктуру та житлові будинки. Щоденно гинуть люди. Мешканці залишаються без світла та води".

Олександр Фільчаков розповів про створення злочинних об'єднань на окупованих Росією територіях Харківщини. Він висловив вдячність за міжнародну підтримку і підкреслив необхідність політичної волі для передачі Україні систем протиповітряної оборони, здатних захистити життя людей в Харкові.

"Важливо, щоб усі були разом – кожен, хто цінує життя і хто не хоче, щоб російський терор прийшов додому до інших народів, а це обов'язково станеться, якщо Україна не переможе. Щодня від російських ракет гине мирне населення. Засобів протиповітряної оборони для захисту майже немає, а в світі є, які здатні захистити Харків та зберегти життя людей. Необхідна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні", — наголосив Фільчаков.

Олександр Васильович Фільчаков — український державний службовець і науковець, прокурор Харківської області (з 2019), старший радник юстиції, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України. З лютого по грудень 2002 - стажист на посаді помічника прокурора Дергачівського району Харківської обл., до квітня 2003 - помічник прокурора Дергачівського району, до грудня 2003 - старший помічник прокурора Дергачівського району, до липня 2004 - слідчий прокуратури Дергачівського району, до лютого 2006 - старший помічник прокурора Дергачівського району. З листопада по вересень 2010 обіймав посаду заступника прокурора Московського району (Салтівський) Харкова, після чого призначений прокурором Дергачівського району (до березня 2014). Березень — квітень 2014 - старший прокурор відділу захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури Харківської області. З листопада 2014 по грудень 2015 - прокурор Київського району Харкова, до січня 2017 - перший заступник керівника Харківської місцевої прокуратури №2 Харківської області, до вересня 2019 - керівник місцевої прокуратури №2. У жовтні 2019 очолив прокуратуру Харківщини.