RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Політика

Новини

5 липня

Всі новини

Орбан розповів, як Зеленський поставився до пропозиції припинити вогонь

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зауважив, що президент України Володимир Зеленський "з сумнівом" поставився до пропозиції спочатку оголосити перемир'я та спробувати розпочати мирні переговори.

Про це Орбан розповів в інтерв’ю для Weltwoche.

Президент України Володимир Зеленський, на думку прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, "із сумнівом поставився до пропозиції про перемир'я": "...у нього поганий досвід щодо цього".

У інтерв’ю наприкінці візиту він визнав, що Зеленський "із сумнівом" поставився до пропозиції прем’єра спочатку оголосити перемир'я, а вже потім спробувати розпочати мирні переговори. Пізніше він повторив це в інтерв’ю для швейцарського видання Weltwoche, зауваживши, що хотів насамперед дізнатися думку президента України з цього приводу.

Орбан пояснив:

"Що він думає про можливість спочатку оголосити припинення вогню. Навіть обмежене: два, три, чотири тижні. І сказати, що під час цього припинення вогню ми можемо прискорити переговори про мирний процес".

На питання, як відреагував Зеленський, прем'єр Угорщини говорить наступне:

"Він сказав, що в нього є сумніви, що йому це не дуже подобається. Він сказав: давайте поміркуємо, подумаємо над цим. У нього поганий досвід із попередніми перемир'ями: вони в його інтерпретації не принесли нічого доброго Україні".

Як повідомляв "Апостроф", за результатами переговорів 2 липня Україна та Угорщина домовились про угоду, яка зніме проблеми між Україною та Угорщиною.