RU  UA  EN

Субота, 6 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Новини

5 липня

Всі новини

Шольц розкритикував пропозицію Орбана/Путіна щодо перемир’я

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав безглуздою мирну пропозицію Володимира Путіна та підкреслив, що Німеччина ніколи не погодиться на капітуляцію України.

Про це він заявив у Бундестазі у відповідь на зауваження депутата від Лівої партії Гезіне Льотч, що раніше Шольца представляли як "канцлера миру", а зараз Німеччина постачає українцям зброю та дозволяє завдавати ударів по території РФ.

Депутатка також запитала, чи уникне Німеччина того, що стане учасницею війни.

"Так, я даю таку гарантію, я виступаю за це як канцлер. На мій погляд, перемир'я, яке призведе до капітуляції України, — це те, що ми, як Німеччина, ніколи не повинні підтримувати. І це не абстрактне питання. Це доводить безглузда мирна пропозиція Путіна. Він заявив, що готовий до перемир'я, якщо Україна визнає анексію нових областей та добровільно їх віддасть. Це свідчить, наскільки цинічно там міркують. А також те, що мета президента Росії не закінчувати свою агресивну війну, а лише робити заяви, щоб продовжувати війну. Ми цього не потерпимо", — сказав Шольц.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр Угорщини Віктор Орбан під час переговорів у Києві з президентом Володимиром Зеленським закликав розглянути питання припинення вогню, бо це може прискорити мирні переговори.