RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Стало відомо про проблему з використанням обіцяних Україні F-16

Кількість винищувачів F-16, які союзники обіцяли передати Україні, більша, ніж є зараз підготовлених пілотів та інженерів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив глава фракції "Слуга народу" і член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

"На сьогоднішній день кількість обіцяних нам літаків, включаючи ті, що надають Бельгія, Данія та Нідерланди, вже вдвічі перевищує кількість навчених пілотів і інженерів, здатних їх обслуговувати. Таким чином, наше вузьке місце зараз - це не техніка, а людські ресурси", – зазначив нардеп.

За його словами, що делегація Верховної Ради планує поїздку до США, щоб спробувати прискорити навчання українських пілотів, перемістивши їх в чергу перед іншими країнами. Але ще однією проблемою при підготовці отримання F-16 є обмежена кількість місць, здатних обслуговувати та розміщувати ці літаки.

"Ми сподіваємося, що перші літаки, які найближчим часом прибудуть в Україну, ми зможемо правильно зберегти та ефективно використовувати", – підсумував Арахамія.

Раніше у Пентагоні заявили, що Україна зможе завдавати ударів з винищувачів F-16 по тимчасово окупованих територіях, але з ударами по території РФ ситуація є складнішою.