RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

МЗС України зробив заяву щодо подальшої долі Курської області

Військова операція ЗСУ у Курській області РФ не має метою "забирання" цієї території. Вона захищає життя своїх громадян, ускладнює окупантам логістику і не дає змоги перекидати додаткові підрозділи до Донецької області.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

"На відміну від РФ Україні чуже не потрібно. Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області, ми хочемо захистити життя своїх людей", - сказав він.

Дипломат повідомив, що з початку літа з Курської області по Сумській області було завдано понад 2 тисячі ворожих ударів, використано 255 керованих авіабомб та понад 100 ракет.Він додав, що Україна досягає "відповідних цілей" у Курській області й продовжуватиме це робити, оскільки це необхідно для безпеки і захисту країни.

"ЗСУ - цивілізована європейська військова сила, яка повністю дотримується законів і звичаїв ведення війни, міжнародного гуманітарного права. Цілями ЗСУ є лише військові. Мета операції - збереження життя наших людей і захист території України від ударів РФ", - сказав Тихий.

Він попередив про можливі провокації з боку РФ. Зокрема, з переодяганням російських військових в українську форму для того, щоб сфабрикувати порушення українськими силами міжнародного гуманітарного права.

"РФ принесла війну на територію України, і цілком справедливо, що тепер ця війна повертається на територію РФ... Чим швидше РФ погодиться на відновлення справедливого миру, зокрема на основі Формули миру, тим швидше припиняться рейди Сил оборони України на території РФ", - заявив Тихий.

Нагадаємо, Британське видання The Sunday times назвало вторгнення ЗСУ в РФ найризикованім рішенням Зеленськогонайризикованім рішенням Зеленського, яке вразило весь світ.