RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

BILD дізнався, чому Україна втратила велику суму військової допомоги від Німеччини

Україна втратила військову допомогу на суму 3,87 млрд євро. Причиною стали суперечки всередині уряду Німеччини.

Про це інформує BILD з посиланням на джерела.

В матеріалі згадують, як Міністерство фінансів Німеччини попередило колег із Міноборони, що уряд більше не може фінансувати нову підтримку України.

У відповідь на запит BILD у Мінфіні зазначили, що "готові вивчити надання додаткових коштів у короткі строки", якщо про них буде "конкретно і прозоро повідомлено". Проте "міністерство фінансів поки що не отримало жодної конкретної доповіді про матеріальні потреби, тому ні розгляд, ні рішення не можуть бути здійснені".

Джерела в уряді звинувачують канцлера Олафа Шольца у кризі. За їхніми словами, його канцелярія "заборонила" Міністерству оборони направляти підготовлені фінансові вимоги до Мінфіну.

Разом з цим, як передає видання, у Міноборони звинуватили у проблемі колег-фінансистів. Через них "не можуть бути реалізовані понад 30 заходів, які були високопріоритетними для України, на загальну суму понад 3 млрд євро".

BILD згадує, що ще в середині травня Міноборони запросило "надмірні витрати" на допомогу Україні цього року - на 3,87 млрд євро. Серед них 1,3 млрд мали піти на запчастини, 600 млн - на артилерійські боєприпаси, а також по 0,5 млрд на дрони і бронетехніку.

"За даними BILD, значна частина матеріалів, необхідних для запитаних у травні поставок, уже продана і не доступна для України цього року", – йдеться у матеріалі.

Раніше "Апостроф" писав, що президент України Володимир Зеленський звернувся до США, Великобританії та Франції із закликом пришвидшити надання оголошених пакетів військової допомоги.