RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

МЗС України прокоментувало незбиття Польщею чужого дрона

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився про інцидент з чужим дроном у Польщі. Він підкреслив, що збиття країною-членом НАТО російських ракет та дронів не призведе до участі Альянса у війні.

Про це дипломат заявив в інтерв'ю Politico, додавши, що Україна потребує підтримки країн НАТО у цьому питанні.

"Ви не вступаєте у війну, збиваючи ракету чи безпілотник, який летить у вашому напрямку і може фактично завдати шкоди вашій власній території", - заявив міністр.

Кулеба повідомив, що 29 серпня на зустрічі глав МЗС європейських країн проситиме про використання можливостей ППО в країнах ЄС, зокрема Польщі, для захисту частини українського повітряного простору.

"Я не ставлю під сумнів готовність Польщі створювати захисні механізми, вони не можуть це зробити самостійно. Нам потрібні партнери, щоб підтримати їх у цьому", - сказав Кулеба.

Нагадаємо, під час масованого російського удару 26 серпня по Україні один з дронів залетів на території Польщі, але польська армія його не збила. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не поспішають збивати неупізнані цілі у повітряному просторі країни, оскільки польській армії складно визначити, чи це не цивільні об’єкти.