RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Скандал зі звільненням українського повіреного в Грузії пояснили пральними машинами

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе відреагував на рішення міністра закордонних справ України Андрія Сибіги щодо рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії Михайла Харишина. Зауважив, що таке рішення не є політичним, а пов'язане із купівлею побутової техніки.

Про це йдеться у матеріалі SOVA.

Кобахідзе не вважає подібне рішення політичним актом:

"За нашою інформацією, це не політичний акт. Конкретний представник, якщо не помиляюся, який має і дипломатичний статус, закуповував побутові предмети. Це було визнано неадекватним у світлі війни, що триває, і це стало причиною його відкликання. Це та інформація, якою ми володіємо".

Він пов'язує це із закупівлею предметів домашнього вжитку, проте деталі в матеріалі не уточнюють: "Тобто, на відміну від відкликання посла, це не політичний акт: це пов'язано з купівлею представником конкретного посольства предметів домашнього вжитку, які він не повинен був купувати в умовах війни, на думку української влади. Йдеться про пральні машини".

Як повідомляв раніше "Апостроф", міністр закордонних справ України Андрій Сибіга оголосив перші кадрові рішення. Він повідомив про звільнення з посади заступниці Ірини Боровець, а також ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії.