RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.03
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.03
Політика

Новини

17 вересня

Всі новини

Гарріс: Якщо Трамп стане президентом – Путін захопить Київ

Кандидатка в президенти США Камала Гарріс заявила під час дебатів з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, що Трамп хоче здати Україну Путіну.

«Я думаю, якби Трамп став президентом, він просто відвернувся би від цієї війни і від підтримки України. Я зустрічалася із Зеленським за кілька днів до повномасштабної війни, я йому передала розвіддані про те, як вони можуть себе захищати. І так ми об'єднали 50 країн допомоги Україні. Якби Трамп був президентом – Путін сидів би вже у Києві. І це стосується не лише України. Тому всі наші соратники раді, що він не президент. Путін, його друг, уже з'їв би його на обід», — заявила Гарріс.

У свою чергу Трамп в черговий раз заявив, що зупинить війну Росії проти України протягом 24 годин — одразу після своєї перемоги на виборах США.

Також Трамп заявив, що Гарріс вирушила в Україну на початку 2022 року, аби провести переговори та запобігти війні, але війна почалася вже через 3 дні.

«Путін сидів би зараз у Москві і був би набагато щасливішим, ніж зараз, але в нього є ядерна зброя і, можливо, врешті-решт, він її використовуватиме. Він розпочав війну, тому що вони не правильно вели переговори, вона вела переговори з Путіним та Зеленським і через 3 дні почалася війна. Вона найгірший переговірник», — звинуватив Трамп Гарріс.

Як повідомляв «Апостроф», Гарріс потиснула руку Трампу перед початком дебатів.