RU  UA  EN

Пʼятниця, 4 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

4 жовтня

3 жовтня

Всі новини

Пентагон пояснив, чому не збиває ракети і дрони над Україною, як над Ізраїлем

Країни НАТО не будуть збивати ракети і дрони над Україною, бо такі дії втягнуть їх у війну з Росією. Допомога союзників у збитті ворожих дронів над Ізраїлем та Україною – це "два дуже різні ландшафти бою".

Про це заявила речниця Міноборони США Сабріна Сінгх.

"Ми говоримо про два дуже різні ландшафти та поля бою. Коли росія здійснила вторгнення в Україну, президент доручив міністерству оборонизабезпечити країну всім необхідним на полі бою. Українці успішно використовують надану протиповітряну оборону чи інші засоби для повернення своєї території", – сказала вона.

"Це було б втягненням нас у війну в інший спосіб", - відповіла Сінгх на питання про можливість збиття цілей з польської чи румунської території.

У Пентагоні нагадали, що американський президент зобов'язався, що США не матимуть військової присутності в Україні, але підтримують Україну в її зусиллях повернути свою суверенну територію.

Як повідомляв "Апостроф", Зеленський починає втрачати терпіння у розмовах із західними союзниками у питанні ухвалення рішення щодо посилення військової допомоги українській армії.