RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Мобілізація в Україні: голова Генштабу зробив поправки до заяви Порошенка

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко прокоментував слова президента України Петра Порошенка про те, що він не буде оголошувати сьому хвилю часткової мобілізації, тому що набрано достатню кількість контрактників.

Муженко зробив поправки до заяви Порошенка в розмові з "Апострофом".

"В останній заяві президента йшлося про те, що він не обіцяє того, що сьомої хвилі мобілізації не буде. Все залежить від того, якою буде обстановка. Якщо відбудеться ескалація конфлікту, то ми однозначно проведемо мобілізацію і приведемо військові частини в стан повної готовності", — повідомив начальник Генштабу.

"А поки в нас спостерігається позитивна динаміка прийому військовослужбовців на контрактну службу. Вже призвали 26 тисяч осіб. Це дуже серйозне досягнення, тому що за минулий рік ми залучили лише 16 тисяч контрактників", — додав Муженко.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко повідомив, що проведення чергової хвилі мобілізації буде залежати від ситуації на сході країни.

Як повідомляв "Апостроф", український волонтер Роман Доник вважає неминучою сьому хвилю мобілізації в Україні.

Читайте також матеріал "Апострофа": Президент Порошенко не обіцяв, що сьомої хвилі мобілізації взагалі не буде, - Віктор Муженко.