RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Саакашвілі розповів, як служив прикордонником в Україні: опубліковано фото

З нагоди Дня прикордонника глава Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Михайло Саакашвілі згадав, як служив у радянських прикордонних військах в Україні.

Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні День українського прикордонника. Я був прикордонником в радянський час, але моя строкова служба повністю проходила в Україні і майже всі мої товариші по службі були українцями. Саме в армії я вперше почув справжній український від сільських хлопців, з багатьма з яких дружу дотепер. Я добре пам'ятаю, наскільки людяніше до нас ставилися українські офіцери, чим дуже відрізнялися від офіцерів, надісланих з РРФСР. Один з них, майор з Москви, керівник політвідділу в Чопі, навіть написав на мене рапорт-донос в особливий відділ, звинувативши мене в політичній неблагонадійності, а керівник того КПП, куди мене перевели, українець полковник Шандорук, якимось чином перехопив цей документ, ознайомив мене з цим "секретним" рапортом і порвав його прямо у мене на очах", — розповів одеський губернатор.

Фото з Facebook Михайла Саакашвілі

"В цілому, незважаючи на всі "тяготи і позбавлення військової служби", у мене залишилося дуже багато позитивних спогадів. Зі святом, дорогі земляки, ті, хто носить або носили цю красиву форму. Поки ворог вперто продовжує не визнавати наші кордони, ваша місія подвійно важлива", — зазначив Саакашвілі.

Як повідомляв "Апостроф", Михайло Саакашвілі оконфузився з перейменуванням декількох вулиць в Одесі, виконаним у рамках закону про декомунізацію.

Раніше кореспондент британської газети The Guardian Шон Уокер, який брав інтерв'ю у голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, звинуватив політика у брехні.