RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Тука розповів, як перейнявся співчуттям до Донбасу

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявив, що за час роботи на посаді губернатора Луганської області зрозумів жителів Донбасу.

Про це він сказав в інтерв'ю Дзеркало тижня.

"Чого гріха таїти, раніше взагалі не сприймав ні цих людей, ні їх позицію, ні цю землю. Але пропрацювавши і проживши там рік — наситився, надихався, надумався... Якщо б ми говорили з ними раніше, якби не розтринькали і ці два з половиною роки війни, то не мали б таких проблем, які маємо зараз", - сказав Тука.

За його словами, півроку тому, він зрозумів, що виключно військовим шляхом проблему Донбасу не вирішити ніколи.

"Спробуйте просто порахувати кількість можливих жертв — як з нашого боку, так і з боку мирних жителів окупованих територій. Їх при активних бойових діях гине на порядок більше, ніж військових. А тепер ще поїдьте туди і подивіться прямо в очі главі сім'ї, що залишився жити в напівзруйнованому будинку в сірій зоні. Його 12-річного, який все розуміє, сина. Ось я опускав очі. І не хочу, і не готовий платити таку ціну за перемогу", - заявив екс-губернатор.

Тука підкреслив, що решта України не має права звинувачувати людей на Донбасі.

"Коли я це відчув шкірою, коли раптом відчув, хоча б приблизно, що вони відчувають, що щось в мені перевернулося. У якомусь сенсі потягнуло назад. Ще глибше. 25 років Донбас був анклавом однієї партії, одного олігарха, однієї ідеології. Його створив Київ своїми руками, точніше, руками Кучми. І забув. Так чи вправі я сьогодні звинувачувати цих людей? Чи маю право не бачити мільйони очей за гектарами нашій території?", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Лою закликав до фізичної ліквідації сепаратистів.