RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

14 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Порошенко висловився про домовленість з Путіним по двом українцям, полоненим Росією

Президент України Петро Порошенко заявив, що з керівництвом Російської Федерації існує попередня домовленість про повернення в Україну ув'язнених у Росії українців Юрія Солошенко і Геннадія Афанасьєва.

Про це він сказав 29 травня в інтерв'ю в ефірі одного з українських телеканалів.

"Я далекий від того, щоб давати обіцянки або називати багато прізвищ. Можу сказати лише, що за попередньою домовленістю ми можемо розраховувати на повернення додому Афанасьєва та Солошенко", - сказав український президент.

Він також повідомив, що ведуться переговори і задіяні всі ресурси української сторони, включаючи і формат Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі і "Нормандський формат", для звільнення 25 українців, які знаходяться на окупованій території Донецької і Луганської областей.

"І ми на фінішній прямій щодо умов, строків та процедури їх повернення", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що штаб, в який входять дипломати, громадські діячі і співробітники спецслужб, створений в свій час для повернення з Росії в Україну Надії Савченко, продовжує працювати над звільненням інших, що перебувають в ув'язненні в Російській Федерації та в заручниках на окупованій території українців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше про переговори щодо повернення в Україну Афанасьєва і Солошенко розповів прес-секретар кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука Олег Бовавин.

По матеріалах "Інтерфакс-Україна"