RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

З'явилося повне відео резонансної заяви Порошенка щодо Конституції

У мережі з'явилося відео з резонансним виступом президента України Петра Порошенка на урочистому засіданні у Верховній Раді з нагоди 20-річчя прийняття Конституції України.

Відео опубліковане на YouTube.

У ході свого виступу президент України Петро Порошенко заявив, що Україна повернеться до розгляду змін до Конституції в частині децентралізації лише після створення умов у сфері безпеки на окупованому Донбасі.

"Очевидно, що для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, насамперед у сфері безпеки. Повинен бути встановлений повний і тривалий режим припинення вогню", — заявив президент.

Також він висловився за внесення змін до Конституції України для надання права кримським татарам на самовизначення в складі суверенної України.

"Ще раз наголошую, що ми повинні розпочати процес внесення змін і доповнень до розділу 10 Конституції України, який називається "Автономна Республіка Крим"... Ці зміни в повній мірі виходять з невід'ємного права кримськотатарського народу на самовизначення в складі суверенної і незалежної української держави", — зазначив Порошенко.

Також у своєму виступі він пригадав історичну Конституцію Пилипа Орлика і заявив про те, що Основного закона країни необхідно дотримуватися.

Як повідомляв "Апостроф", з нагоди Дня Конституції в мережі показали розроблену ще в 1710 році в Україні Конституцію Пилипа Орлика.

Також з нагоди Дня Конституції України в мережі зробили іронічний колаж, де показано шість українських Конституцій.