RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилося відео, як Порошенко прибув на Донбас

У мережі з'явилося відео прибуття президента України Петра Порошенка у Слов'янськ Донецької області.

Відео опубліковане на YouTube.

У Слов'янську Порошенко виступив на урочистих заходах з нагоди 2-ї річниці визволення від бойовиків північних міст Донецької області.

Президент України назвав доленосним для Збройних сил України звільнення Слов'янська в липні 2014 року.

"У ті дні Україна продемонструвала всьому світу, наскільки рішуче українці встали на захист свободи, демократії, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Ті липневі дні ми по праву можемо вважати доленосними, поворотним моментом у відродженні ВСУ, адже саме тоді ВСУ здали свій перший бойовий іспит в цій по-справжньому вітчизняній війні", — заявив президент.

За його словами, нові Збройні сили України були створені практично з нуля. "Достатньо пригадати, як ще на початку березня 2014 року новий тоді міністр оборони, який прийшов до керівництва на попіл знищеної п'ятою колоною армії, змушений був визнати: на засіданні РНБО на питання, скільки військовослужбовців, бойових солдатів можна виставити на оборону України, відповідь надійшла — не більше 6 тисяч", — нагадав Порошенко.

Президент підкреслив, що вже через кілька місяців українська армія почала свій "визвольний похід, в ході якого було звільнено дві третини українського Донбасу".

"Українські війська звільнили від окупації значну частину Донецької і Луганської областей і очистили б інше, якби не вторгнення, пряме вторгнення через держкордон підрозділів регулярної російської армії, Росія як країна-агресор припинила маскуватися", - підкреслив президент.

Він високо оцінив операції українських силових підрозділів зі звільнення Слов'янська та Краматорська, що визнали і міжнародні експерти.

Як повідомляв "Апостроф", 30 червня президент України Петро Порошенко підписав указ про нагородження орденом "За мужність" українського добровольця від "Правого сектору" (позивний "Міф"), відомого оперного співака Василя Сліпака, який був убитий в зоні АТО на Донбасі.