RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Скандал з е-декларуванням в Україні: спливли імена топ-винуватців

Українське ЗМІ назвали тих, хто стоїть за скандалом навколо запуску системи електронного декларування в Україні.

Про це пише журналіст Сергій Сидоренко у статті для Європейської правди.

Автор публікації заявляє про те, що зараз чітко зрозуміло, що графік зірваний і система електронного декларування не буде запущена вчасно. Він бачить для Києва дві перспективи, обидві сумні: або порушити зобов'язання, дані Західу, або запустити в ніч на 15 серпня несертифіковану систему. Другий варіант Сидоренко вважає найгіршим, так як він виведе з-під удару нечистих на руку чиновників.

За заявою журналіста, є документальне підтвердження того, що запуск системи було зірвано навмисне. Сидоренко зазначає, що відомство Держспецзв'язку, яке відповідав за процес, безпосередньо пов'язане з главою РНБО Олександром Турчиновим. На його думку, ситуація з електронним декларуванням призведе до важливих кадрових перестановок.

Провину голови Держспецзв'язку Леоніда Євдоченко в події журналіст вважає явною.

На його думку, найближчим часом стане зрозуміло, хто з вищих персон блокує електронне декларування. Журналіст припускає два варіанти: це або Турчинов та його оточення, або Порошенко разом з Турчиновим.

Публікація матеріалу викликала бурхливий резонанс у соціальних мережах. Зокрема, на матеріал про зрив електронного декларування відреагував відомий жукрналист Денис Бігус на своїй сторінці у Facebook, його пост зібрав понад 340 лайків.

Також статтю прокоментував активіст і блогер Ярослав Юрчишин на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Денис Бігус повідомив подробиці того, як Держспецзв'язку влаштувала зрив системи електронного декларування.

Раніше Порошенко обіцяв запустити систему в строк.